Web Analytics Made Easy - Statcounter

پیمان معادی بر این باور است که طی تعامل مدیران سینمایی با سعید روستایی و دور میز نشستن و گفت‌و‌گو، مشکلی برای اکران «برادران لیلا»‌ وجود نخواهد داشت و مسائل ایجاد شده، حل می‌شوند.

به گزارش سینماسینما، بازیگر، کارگردان و نویسنده سینمای ایران جمعه شب سوم تیرماه با حضور در لایو اینستاگرام به پرسش‌های کیوان کثیریان منتقد باسابقه سینما درباره جشنواره کن و فیلم «برادران لیلا» پاسخ داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معادی در ابتدای لایو در پاسخ به اینکه آیا فیلم بدون اصلاحاتی که از سوی مدیران سینمایی مطرح شده بود به جشنواره کن و در ادامه به جشنواره مونیخ رفت، چنین پاسخ داد: «من در ایران نیستم و با همه ارتباط ندارم و وقتی سرم شلوغ است خیلی فرصت پیگیری ماجرا را ندارم؛ ارتباط من با سعید روستایی و جواد نوروزبیگی بود و گفته‌های من براساس صحبت‌هایی است که از این دو نفر و یکی دو نفر دیگر از عوامل تولید شنیده‌ام.

 

اختلافات ارشاد با برادران لیلا

ظاهرا فیلم وقتی ساخته می‌شود به مدیران در ارشاد نشان داده می‌شود و آنان مسائلی روی فیلم داشتند که من فهرست آن مسائل را دیده‌ام. به لحاظ تعداد مورد، بیش از نصفی از موارد از سوی کارگردان انجام شد، اما تعداد با اهمیت متفاوت است و مسائل مهمتری بوده که باید از فیلم درمی‌آمده، اما درنیامده. دوستان می‌گویند به دلیل ضیق وقت و نزدیک بودن به زمان جشنواره و تحویل نسخه نهایی فرصت انجام این کار نشده است. حتی نسخه ارسال شده به کن از نظر فنی مشکل داشته برای اینکه فرصت کافی وجود نداشت.»


او ادامه داد: «پس از بازگشت از کن نامه‌ای زده می‌شود و سازندگان فیلم می‌گویند حاضرند اصلاحات را انجام دهند، اما به دلیل حواشی که برای فیلم ایجاد شده بود، علاوه بر آن حواشی خود جشنواره کن و در ادامه بدشانسی‌هایی که ما امسال به دلیل اتفاقات همزمان در کن داشتیم؛ این‌ها موجب شد که ارتباط دو گروه سازمان سینمایی و سازندگان فیلم به درستی برقرار نشود. بلافاصله جشنواره مونیخ متقاضی شد و چون فرصت تعامل به وجود نیامد، تغییرات اعمال نشد و فیلم به مونیخ رفت.»


معادی بر این باور است که در نهایت تغییرات صحبت شده روی فیلم اعمال خواهد شد و گفت: «من فکر می‌کنم تغییرات را اعمال کنند و حتما هم این کار را می‌کنند، فقط ماجرا نباید به اینجا می‌رسید. اینکه گفته می‌شود فلانی نباید مصاحبه می‌کرد و باید بین خودشان حل می‌کردند یا باید زودتر سر میز می‌نشستند و با مسئولان سینمایی صحبت می‌کردند، درست است تا بحث اینکه موضوع زیر دست سازمان دیگری رفته مطرح نمی‌شد؛ چون ما سازمان سینمایی و خانه سینما را می‌شناسیم و هر مساله‌ای که داریم مایلیم در این بخش حل کنیم. اینکه ماجرا دست یک گروه دیگر بیفتد و ما مجبور باشیم با آنان صحبت کنیم، اصلا شیوه‌ای نیست که بلد باشیم و ادبیات آنان را بدانیم.»


معادی در جمع‌بندی این بخش گفت: «آنطور که گفته می‌شود، ممیزی‌هایی باید انجام می‌شد که نشده و باید بشود و می‌شود. مگر در همه این سال‌ها راه دیگری بوده؟ چاره‌ای نداریم. مگر در این سال‌ها فیلم بدون ممیزی و سانسور داشته‌ایم؟ مساله این است که سعید روستایی در جلسه پرسش و پاسخ گفته بین توقیف و سانسور، توقیف را انتخاب می‌کند. این حرفی است که شاید به نظر قلدرمآبانه بیاید، اما کدام فیلمسازی دوست دارد فیلمش ممیزی شود؟ کدام فیلمسازی وقتی با او صحبت از ممیزی می‌کنند با کمال میل می‌پذیرد؟ مگر ما به سکته نرسیدیم و دو سال دو سال، دنبال پرونده فیلم‌هایمان نرفتیم؟ آخر سر با حرف زدن مشکل را کردیم. در حال حاضر هم با سعید روستایی باید این تعامل صورت بگیرد و او را دعوت کنند و صحبت کنند تا تغییراتی که از نظر من صدمه‌ای به فیلم وارد نمی‌کند، اعمال کند و مشکل برطرف شود.»

 

دلیل غیبت فرهاد اصلانی در جشنواره کن

پیمان معادی در بخشی از صحبت‌هایش با در لایو اینستاگرام دلیل غیبت فرهاد اصلانی بازیگر فیلم «برادران لیلا» ‌را در جشنواره کن توضیح داد.

او با تاکید براینکه از ایران راهی کن نشده و در خارج از کشور بوده و از محل استقرارش یکسره به کن رفته است، گفت:‌ «در ادامه داستان‌های می‌تو که برای آقای اصلانی به وجود آمده بود و حضور ترانه علیدوستی، به نظر می‌رسید همزمان حاضر شدن این دو در یک جا امکانپذیر نبود.»

 

او ادامه داد: «راجع به باقی جزئیات که من اطلاعی ندارم و این‌ها مواردی است که در دست بررسی است. فارغ از علت، صورت مساله این بود که آن‌ها کنار هم نمی‌توانستند حضور داشته باشند، زیرا خانم علیدوستی اعلام کرده بود من در کنار متهم به تجاوز و آزارگری نمی‌ایستم، اما اینکه من این را تایید کنم یا نه اصلا مطرح نیست؛ ای‌کاش وضعیت به گونه‌ای بود که اصلا هیچ یک از این اتفاقات نیفتاده بود و بحث حضور و عدم حضور بازیگری مثل فرهاد اصلانی که عجب بازیگری است، اصلا مطرح نمی‌شد.»


معادی تاکید کرد: «من درک می‌کنم که یک جنبش به تازگی راه افتاده و هدف خیری دارد و می‌خواهد تاثیرگذار باشد، بنابراین پروتکل‌ها و ضوابطی برای آن طراحی شده که براساس همان ضوابط اجازه نمی‌دهد آقای اصلانی در کنار یکی از اعضای اصلی فیلم «برادران لیلا» بایستد.»

 

اختلاف و دستمزدهای بالای عوامل 

معادی در بخش دیگر لایو اینستاگرامی با کیوان کثیریان به پرسش‌هایی در مورد بودجه ساخت «برادران لیلا»‌ که گفته می‌شود عدد و رقمی خارج از عرف سینمای ایران است، پاسخ داد.

او در ابتدای این مبحث درباره اینکه آیا اصلا بحث دستمزدهای نامتعارف برای بازیگران و خود معادی مطرح بوده، گفت: «من درباره خودم می‌گویم که دستمزدم پایین‌تر از فیلم‌های دیگرم بود؛ حتی پایین‌تر از دستمزد فیلم بعدی که قصد دارم کار کنم. این طبیعی است که در فیلم بعدی بالاتر از فیلم قبل بگیری، اما نکته اینجاست که دستمزد کمی پایین‌تر من در «برادران لیلا» پایه‌ی دستمزد من در فیلم بعدی شده است.»

معادی در پاسخ به اینکه چرا عدد کمتری گرفته، گفت: «روزهای اول می‌گفتند نداریم. در آن روزها، بودجه چندانی نداشتند و از ما می‌خواستند ملاحظه کنیم و کمتر بگیریم، به هر حال کم‌کم در ادامه بودجه تزریق شد.»

او فیلم «برادران لیلا» را به لحاظ ویژگی‌های ساخت، فیلمی پرهزینه دانست و گفت: «فیلم پرهزینه است و این در خود اثر واضح است. پنج ماه فیلمبرداری داشتیم و این اصلا شوخی نیست. در برخی صحنه‌ها نزدیک هزار، هشتصد، هفتصد هنرور آن هم در مدت ۱۰ روز حاضر بودند. بالاخره این‌ها روی هزینه تاثیر دارد. هزینه را در، در و دیوار «برادران لیلا» می‌بینید. به طور کلی غیر از بازیگران، عوامل ساخت فیلم هم جزو عواملی بودند که دستمزد بالایی دارند.»


او همچنین درباره اینکه گفته می‌شد برسر مسائل مالی بین برخی از عوامل اختلاف به وجود آمده بود، گفت: «من شخصا اختلافی نداشتم. به دلیل کاری که داشتم دو روز بعد از تمام شدن فیلمبرداری بخش‌های خودم، سفر کردم و رفتم و بعد از آن یک ماه فیلمبرداری ادامه داشت. من از دور موضوع اختلافات و مسائل مطرح شده را می‌شنیدم، هرچند که در کورانش نبودم. حتما آن مشکلات امروز حل شده است، از من خواستند وارد شوم، جواد نوروزبیگی کمک کرد، خود سعید روستایی هم همین‌طور تا در نهایت گشایشی شد و به جایی رسیدیم که همه گروه در کنار هم بودیم.»


معادی گفت:‌ «منبع مالی ما مشخص بود، آقای اخباراتی سرمایه‌گذار بود و به نظر رسید منبع مالی تمیزی دارد. علاوه بر اینکه در آن زمان می‌دیدیم در همان زمان بازیگرانی بودند که دو برابر ما دستمزد می‌گیرند. بنابراین قراردادهای ما عجیب نبود، البته مالیات آن را هم می‌دهیم.»

 

حاشیه مربوط به نوید محمدزاده و همسرش 

از داغ‌ترین موضوعاتی که در جریان برگزاری جشنواره فیلم کن رسانه‌ها را در ایران فراگرفت، حواشی مربوط به حضور محمدزاده و حسینی روی فرش قرمز کن بود. معادی درباره این موضوع گفت: «راجع به نوید عزیز که ترجیح می‌دهم صحبت نکنم، چون این موضوع بسیار شخصی است. ما معمولا با هم در ارتباط هستیم، اما اخیرا در ارتباط نبودیم و خیلی دوستش دارم و خودش هم این را می‌داند.»

او ادامه داد: «در مورد این اتفاق اخیر، من قطعا نظر شخصی خودم را دارم که می‌توانم خصوصی با خودش صحبت کنم، اما در فضای لایو ترجیح می‌دهم صحبت نکنم، چون احیانا اگر مشکلی هست بدتر نشود و اگر گرهی هست کورتر نشود. ترجیح من این است که خودش واکنش نشان دهد و به نظرم بهترین کار در این شرایط این است که به هر کسی بسپاریم تا خودش اگر لازم می‌داند نکته‌ای بگوید.»

 

واکنش‌ها به اتهام دو بازیگر زن به سعید پورصمیمی چه بود؟

او در پاسخ به اینکه «شما کی متوجه این موضوع شدید و فضای آنجا (کن) بعد از این ادعاها چطور بود؟»، گفت: «من و آقای پورصمیمی سه روز بیشتر کن نبودیم. آقای پورصمیمی برای دیدن برادرش به زوریخ می‌رفت و از آنجا که ایشان اصلا موبایل ندارند، حتما دوستانی ایشان را در جریان گذاشتند. برهمین اساس که کنارشان نبودم، من نمی‌دانم زمان دریافت خبر چه واکنشی داشتند، اما بعدتر شنیدم که چه واکنشی داشتند.»

معادی توضیح داد:‌ «در توضیحاتی که دادند گویا ماجرا اصلا آزار جنسی نبوده؛ من چون نمی‌دانم نمی‌خواهم قضاوت کنم، اما به نظرم به واسطه شیوه مطرح شدن موضوع و حساسیت ماجراهای می‌تو در این روزها، ابتدا ذهن به سمت آزار جنسی می‌رود، اما در این مورد آزار جنسی نبوده است. گویا موضوع مربوط به مراجعه خانم ریاحی به خانه سینما بوده و نقشی که آقای پورصمیمی در آنجا داشتند که از دیدگاه خانم ریاحی امروز آن برخورد تند و تعرض بوده است.»

او همچنین گفت: «آقای پوصمیمی گفته‌اند من به دلیل مسئولیتی که داشتم، این تصمیم را گرفتم و اگر قرار باشد این تصمیم‌گیری تعرض باشد، بله تعرض است. و برویم و اگر لازم است موضوع را از نگاه قانونی بررسی کنیم.»

 

عذرخواهی پیمان معادی برای واکنش دیرهنگام به حادثه متروپل: ما جا ماندیم

یکی از مساله‌سازترین موضوعات در افکار عمومی نسبت به حضور عوامل «برادران لیلا» روی فرش قرمز کن، بی‌واکنشی آنان نسبت به حادثه متروپل در آبادان بود؛‌ موضوعی که به گفته پیمان معادی چون ابعاد آن مشخص نشده بود، اینطور از سوی عوامل با واکنش دیرهنگام روبه‌رو شد.

معادی در پاسخ به اینکه آیا تصمیمی جمعی بین آنان برای بی‌واکنشی به این موضوع بوده است، گفت:‌ «در مورد تصمیم جمعی از روز اول تا الان هیچ تصمیم جمعی راجع به هیچ چیز نداشتیم، دیده‌ام مدیران سینمایی می‌گویند «این‌ها» رفته‌اند و فلان کار را کرده‌اند کاملا نادرست است، چون اصلا این ذهنیت اشتباه است. ما هر کدام کار خودمان را انجام دادیم.»


او با اشاره به موضوع آبادان و فروریختن ساختمان متروپل گفت:‌ «در این مورد هرچه مردم بگویند حق دارند. من به عنوان یک شهروند، یک انسان، یک پدر، باید بگویم این از آن بحث‌هایی است که یک فاجعه اتفاق افتاده و حالا ما هر کاری کنیم کم است. حتی اگر ما پست می‌گذاشتیم و سیاه هم می‌کردیم کم بود. پس من توضیحی در جهت برطرف کردن شبهات نمی‌دهم. می‌خواهم بگویم به خود ما چه گذشت.»


معادی گفت:‌ «ما جا ماندیم. همه این بچه‌هایی که با ما آنجا بودند همیشه واکنش نشان می‌دهند، اما این بار وضعیت ما متفاوت بود. من از سفر ۲۰ ساعته آمده بودم و شب خوابیدم، صبح بیدار شدم، فرش قرمز و بعد سه ساعت فیلم و چهار ساعت برنامه‌ها و بالاخره عصر رسیدم هتل و موبایل را باز کردم. بچه‌ها گفتند ساختمانی در آبادان فروریخته و سه چهار نفر از هموطنانمان را از دست داده‌ایم که خیلی هم ناراحت و متاسف شدیم.»


او ادامه داد:‌ «اما واقعا این فیلم‌ها، این موسیقی‌های آبادانی، این تشییع جنازه‌ها، اینکه مردم بچه‌های خودشان را از زیر آوار بیرون می‌کشیدند بعدها درآمد. معلوم است که این‌ها هر قلبی را به فشار می‌آورد، من که دو بچه دارم… مشخص است که چه حسی دارم. همه چیز زهرمارم شد. پروفایلم را سیاه کردم و استوری‌هایم را پاک کردم. به نظر عده‌ای دیر بود؟ حق دارند هرچه بگویند. بعد از این بود که سعید در مشورت با باقی تصمیم گرفت اگر جایزه داده شود آن را به مردم آبادان تقدیم کند که چنین هم کرد. بنابراین من معتقدم اگر کوتاهی هم شده، در مقابل تنبیه هم شده‌ایم و به اندازه کافی نواختمان.»


او سخنان خود را در این بخش چنین پایان داد: «از بد حادثه ما در زمان بد، در مکان بد بودیم. اگر زودتر از ماجرا خبردار شده بودیم،‌ چه بسا اصلا روی فرش قرمز نمی‌رفتیم. حتما کار تاثیرگذارتری می‌کردیم. ما روی فرش قرمز و در نشست می‌دانستیم این اتفاق افتاده،‌ اما اصلا حجم ماجرا را نمی‌دانستیم.»

تماشاخانه ببینید| ارسال غذا با موشک/ شیوه عجیب انصارالله برای کمک‌رسانی به شهرهای در محاصره یمن ببینید| الهام چرخنده با این ویدئو به صدر سرچ های گوگل برگشت؛ بازدید میلیونی فقط در چند روز ! فیلم های دیگر

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: برادران لیلا فرهاد اصلانی سعید روستایی او ادامه روی فرش قرمز پیمان معادی جشنواره کن فیلم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۲۵۶۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تنظیم بازار و جهش تولید با مشارکت تشکل ها

 

به گزارش  خبرگزاری صداوسیما، برنامه گفتگوی ویژه خبری ،موضوع تنظیم بازار کالا‌های اساسی با مشارکت تشکل‌ها را با حضور میهمانان برنامه آقایان علیرضا پیمان‌پاک؛ قائم مقام وزیر جهاد کشاورزی و حمید کاشانی؛ رئیس اتحادیه سراسری تولیدکنندگان تخم مرغ بررسی کرد.

مقدمه: در خبر‌ها به نقل از قائم مقام وزیر جهاد کشاورزی داشتیم که بازار تخم مرغ با الگوی مشارکت تشکل‌ها به ثبات رسیده به طوری که صادرات این محصول ظرف یک سال، افزایش بیش از ۲ برابری داشته، به گفته آقای پیمان‌پاک، این الگو برای سایر کالا‌های اساسی هم قابل تسری است.

(پخش گزارش)
سؤال: آقای پیمان‌پاک درباره این شیوه تنظیم بازار که در بازار تخم مرغ اتفاق اقتاده، توضیح بفرمایید.

علیرضا پیمان‌پاک: یکی از مسائل مهم و راهبردی در بحث تنظیم بازار، همان طور که سال‌هاست روی آن صحبت می‌شود، این است که ما بتوانیم تعادل به بازار بدهیم با تقویت و رونق تولید. وقتی شما تولیدتان رونق داشته باشد، وقتی عرضه شما از تقاضا فزونی بگیرد و اختلاف داشته باشد، طبیعتاً تنظیم بازار اتفاق می‌افتد. وقتی شما نتوانید تولید را تثبیت کنید، ثبات داشته باشید، استمرار تولید داشته باشید، منافع تولید‌کننده تأمین شود، طبیعتاً با هر گونه تعزیر و قیمت گذاری دستوری و هر گونه نظارت و فشار روی بازار واقعاً نمی‌توانیم به آن ثبات، تعادل و تنظیم بازار دست پیدا کنیم. حوزه تخم مرغ یک حوزه نمونه در این زمینه است، ما طی سه سال گذشته رونق تولید و رشد قابل توجهی در حوزه تولید داشتیم. خود آقای کاشانی می‌توانند به این فرایند و افزایش تولید اشاره کنند. در کنار این افزایش تولید و بحث این که ما بتوانیم نهاده‌ها و هزینه تولید را کاهش دهیم و عرضه را افزایش دهیم، یک اطمینان خاطر هم باید به تولیدکننده دهیم در خصوص بازار. بحث تخم مرغ یک مسأله حساسی است. ما در ۶ ماه اول سال به دلیل افزایش دما و گرما یک کاهش مصرفی را داریم و در ۶ ماهه دوم سال یک افزایش تقاضا. ما چطور بتوانیم این را تنظیم کنیم؟ یک راه این بود که به صورت سنتی در سال‌های گذشته می‌گفتند که وزارت جهاد و پشتیبانی امور دام، مجموعه‌های مختلف باید بیاید خرید تضمینی کند، این خرید تضمینی یعنی شما می‌آیید یک تخم مرغی را خرید می‌کنید، یک ماه و نیم، ۲ ماه دیگر این تخم مرغ صنعتی می‌شود، کاهش قیمت پیدا می‌کند، یک هزینه تنظیم بازاری روی دست دولت می‌گذارد. یک شیوه دیگر این که دولت با حمایت و همراهی بخش خصوصی بیاید برنامه‌ریزی کند برای این که این مازاد عرضه را صادر کند به بازار‌های کشور‌های اطراف که بازار‌های خوبی هستند، تقاضا دارند هم در حوزه عراق، هم در حوزه افغانستان، کشور‌های حاشیه خلیج فارس و برنامه‌ریزی که ما با همراهی تشکل‌ها داریم برای حضور در بازار اتحادیه اوراسیا.


سؤال: الان این اتفاق افتاد؛ یعنی در واقع از یک طرف بازار تنظیم شده، قیمت‌ها زیر قیمت مصوب است، از طرف دیگر صادرات.

پیمان‌پاک: دقیقاً، قیمت‌ها پایین است، آن جا تولیدکننده می‌تواند در ازای صادرات، درآمد ارزی بدست بیاورد، با همراهی که با بانک مرکزی داریم، برنامه‌ریزی داریم برای تسهیل بازگشت ارز، این که با نرخ‌های رقابتی بتوانند ارز خود را عرضه کنند و عمدتاً زیان یا درآمد کمتری که از قِبَل فروش در بازار داخلی به دست می‌آورند، از مسیر صادرات بتواند جبران شود و آن ثبات و استمرار تولید بتواند ادامه پیدا کند. 


سؤال: آقای کاشانی میزان صادرات چقدر بوده و به چه ترتیب است؟ 

حمید کاشانی: ما سال ۱۴۰۰ واردکننده تخم مرغ بودیم، یعنی تا سال ۱۳۹۸ تخم مرغ در کشور ما وارد می‌شد. یعنی با حضور دولت جدید که روی کار و برنامه‌ریزی که صورت گرفت و یک کار بی‌نظیری که آن زمان صورت گرفت، با واگذاری کلیه وظایف تولید، برنامه‌ریزی صادرات، واردات به تشکل ما برنامه‌ریزی صورت گرفت و سال بعد یعنی سال ۴۰۰ که دولت جدید روی کار آمد ما تخم مرغ وارد می‌کردیم و سال ۴۰۱ پنجاه و چهار هزار تن و سال ۱۴۰۲ با استمرار این و اعتقاد مسئولان الان وزارت جهاد کشاورزی و نگاه درست بازرگانی که به تولید داشتند به ۱۳۷ هزار تن رقم صادرات در سال گذشته رسیده است، که این رقم بسیار بی نظیری است، یعنی ما حتی ترکیه که رقیب ما در کشور‌های اطراف در زمینه تولید تخم مرغ است، امسال ما تولید مطلوب‌تری نسبت به آنها داشتیم.


سؤال: الان به چند کشور صادر می‌کنیم؟ 

کاشانی: ما تا گذشته صادرات سنتی به افغانستان و عراق داشتیم، ولی الان خداراشکر به قطر، امارات، عمان، ترکمنستان و حتی در مقاطعی ما به پاکستان که خود یکی از تولیدکنندگان تخم مرغ است، صادر کردیم و با حمایت ویژه‌ای که در بحث کشور‌های اوراسیا انجام می‌گیرد، امیدواریم که تمام اقدامات آن بعد از سفر ریاست جمهوری برای این که ما بتوانیم تخم مرغ به روسیه صادر کنیم که فکر می‌کنم اولین محموله آن هفته آینده ارسال شود و پروسه بسیار بلندی دارد و یکی از کشور‌هایی است که روسیه واقعاً شرایط قرنطینه و ضوابط بهداشتی آن؛ بسیار شرایط سختی است که فکر می‌کنیم برای اولین بار در کل صنعت دام و طیور ما در کل صنعت طیور کشور ما صادرات به روسیه را هفته آینده یا تا ۱۰ روز آینده اولین محموله‌ها آماده و ارسال شود. 

سؤال: آقای کاشانی کلاً تولید ما چه تغییری کرده در این سال‌هایی که فرمودید؟ 

کاشانی: ما سال ۱۳۹۹ نهصد هزار تن تولید تخم مرغ ما بوده که سال ۴۰۲ به یک میلیون و ۳۰۰ هزار تن تولید ما رسیده یعنی ۴۰۰ هزار تن افزایش تولید سالانه، یعنی نسبت به سال ۹۹ داشتیم که این رقم اصلاً رقم...


سؤال: بیش از ۴۰۰ هزار تن. 


کاشانی: بیش از ۴۰۰ هزار تن است که امسال هم باز در صدد این هستیم که افزایش تولید داشته باشیم و باز بتوانیم این تولید را افزایش دهیم. 

سؤال: آقای کاشانی همیشه در خصوص این بحث تأمین نهاده، مرغداران مشکلاتی داشتند، این مشکلات ادامه دارد یا تا حدودی حل شده، به چه ترتیب است؟

کاشانی: در زمینه‌ای که ما در بحث تولید تخم مرغ وزارت جهاد و مسئولین وقت اعتقاد به بحث شعاری که در بحث سال است؛ جهش تولید با مشارکت مردم، نمونه‌اش در وزارت جهاد دارد در بخش تولید تخم مرغ انجام می‌شود، یعنی اگر ما بخواهیم یک مثالی را که حضرت آقا فرمودند بزنیم، در بحث تولید تخم مرغ دارد انجام می‌شود، یعنی کل برنامه‌ریزی صادرات با سیاست‌گذاری درست وزارت جهاد و نگاه درست برنامه‌ریزی تولید و نگاه درست بازرگانی که بخواهد از بازرگانی که در خدمت تولید باشد و حمایت کند از تولید کننده و امنیت خرید را برای تولیدکننده به ارمغان بیاورد شاید در ۶ ماه گذشته ما این روند را در هفت، هشت ماه گذاشته داریم که در بحث تأمین نهاده‌ها، در بحث تنوع تأمین نهاده‌ها و بازیگرانی که دارند در بحث تأمین نهاده برای مرغدار الان فعالیت می‌کنند، بسیار گسترده شده و مرغدار الان در سامانه بازارگاه بخواهد خرید کند با شرایط بسیار ایده‌آل می‌تواند از هر شرکت‌های مختلفی که به بازار ورود کردند و با نگاه انحصارزدایی که وزارت جهاد دنبال می‌کند، می‌بینیم که واقعاً می‌تواند با تنوع در کشور‌هایی که تأمین مواد اولیه برای ایران انجام می‌دهند می‌تواند تأمین کند.

سؤال: آقای پیمان‌پاک الان کار شما در خصوص تنوع دام و طیور چیست؟

پیمان‌پاک: اول توضیحی راجع به بحث صادرات بدهم و بعد بحث تنوع، من باز اشاره می‌کنم یک شیوه قدیمی سنتی غلط این است که ما با تحمیل هزینه به دولت بیاییم یک هزینه‌هایی را به عنوان هزینه تنظیم بازار بدهیم، یک جا این است که با کمک به رونق تولید و کمک به موضوع صادرات بتوانیم بازار‌های بیرونی را بدست آوریم تا این تولید ما استمرار داشته باشد. این مسأله‌ای که آقای کاشانی اشاره کردند؛ فعالیت گسترده‌ای که در هماهنگی وزارت صمت، سفارتخانه ما در روسیه، رایزن بازرگانی ما و وزارت جهاد و تشکل، سه ماه مستمر تلاش بود تا ما توانستیم مجوز‌ها را در روسیه به دست بیاوریم و یک بازار بسیار بزرگ بکر مستمر مطمئنی را که نیاز به محصول ما دارد ازآن خود کنیم و بتوانیم در این بازار نفوذ کنیم. این یک همکاری نزدیک بین دولت و بخش خصوصی بود که اینجا اثرش در سفره مردم است که استمرار تولید، تنظیم و تعادل بازار را دارد.

سؤال: بالأخره این نهاده‌های دامی با ارز ترجیحی ۲۸ هزار و ۵۰۰ وارد می‌شوند و یارانه می‌گیرند، الان بحثی که هست، این صادراتی که ما می‌کنیم این نیست که به کشور‌هایی که صادرات می‌کنیم یارانه می‌دهیم؟

پیمان‌پاک: آن جا یارانه‌ای وجود ندارد، چون شما فروشی که داری، فروش ارزی است، یعنی آن جا اگر کشور امارات، قطر، عمان، عراق و روسیه خرید می‌کند، به ازای نرخ دارد ارز پرداخت می‌کند به ما، که این ارز بر‌می‌گردد و به عبارتی منافع آن متوجه تولیدکننده است، یعنی ما یارانه‌ای که نمی‌دهیم، آن جا که به قیمت ریالی محاسبه نمی‌کنیم. تولید یارانه‌ای بوده، اما این بخشی که حالا عدد کوچکی است برای هزینه تنظیم بازار، برای این که ما بتوانیم آن قیمتی که شما ببینید، شما اگر در فصل گرم صادرات انجام ندهید، کاهش درآمد تولید باشد، زیان به تولیدکننده منعکس شود، این باعث حذف مرغ‌های مولدش می‌شود و در ۶ ماه دوم سال ما بحران تخم مرغ داریم. 

سؤال: یعنی هزینه‌اش از یارانه بیشتر است؟

پیمان‌پاک: دقیقاً، هزینه بسیار بیشتر است، به عبارتی درآمد و آن نفعش به شبکه تولید می‌رود. یعنی این موجب رونق تولید می‌شود، در عین این که ارز هم به کشور بر‌می‌گردد، یعنی معادل ارزی ما؛ این نرخ ریالی است که نمی‌فروشیم. در زمینه نهاده، اتفاقاً یکی از نکات مهم این است که ما یک دید سنتی قبلاً حاکم بوده، این که ما با افزایش قیمت و گران کردن کالا نتوانیم تولیدکننده را منتفع کنیم، اما طی یک سال گذشته استراتژی وزارت جهاد این بوده که هزینه تمام شده تولید را کاهش دهد. هزینه تمام شده تولید ازجمله یکی از مهمترین حوزه‌ها در حوزه طیور؛ بحث نهاده‌هاست. این که ما نهاده‌ها را بتوانیم به سرعت و سهولت با قیمت مناسب و به صورت رقابتی در اختیار مرغدار و دامدار قرار دهیم، فعالیتی بود که برنامه ریزی و امروز محقق شده است. امروز شما می‌بینید که نهاده‌ها به صورت مدت‌دار؛ ذرت، کنجاله و جو عموماً و خصوصاً ذرت به صورت مدت‌دار، بعضاً سه ماهه، چهار ماهه و ۶ ماهه در اختیار مرغدار قرار می‌گیرد با یک نرخ بعضاً ۲۰ تا ۳۰ درصد زیر نرخ مصوب. همین باعث رونق تولید و اطمینان خاطر می‌شود.

سؤال: همین نرخی که در بازار است برای مرغداران می‌صرفد؟

پیمان‌پاک: الان نرخی که وجود دارد بین هشت هزار تومان بوده که تقریباً در این یک هفته اخیر زیر هشت هزار تومان هم آمده؛ یعنی روی ۷۵۰۰ تومان و ۱۷۰۰ تومان است. نهاده را عرض می‌کنم.

سؤال: نرخ تخم مرغ؟ با توجه به این توضیحاتی که فرمودید پایین آمدن نرخ نهاده، قیمت تخم مرغ برای تولید‌کننده می‌صرفد؟

پیمان‌پاک: آقای کاشانی باید اشاره کنند.

سؤال: آقای کاشانی از شما بپرسیم.

کاشانی: در رابطه با تخم مرغ، آخرین قیمت تخم مرغ ما برمی‌گردد به ۱۵ ماه گذشته، ما با توجه به مسئولیت تنظیم بازاری که داشتیم و تعهدی که به دو وزیر قبلی داده بودیم که اگر افزایش یک قیمتی را به ما اعلام کردند؛ ۴۷ هزار و ۳۰۰ تومان و گفته بودند اگر هفت درصد افزایش قیمت در مواد اولیه شما داشته باشد، ما قیمت را اصلاح می‌کنیم، ولی با توجه به نگرانی‌هایی که برای مصرف‌کننده و کشور داشتیم، نهایت همکاری را ما سال گذشته جهت تنظیم بازار با دولت و به دستور بازرگانی وزارت جهاد انجام دادیم. بسیار حرف درستی آقای پیمان‌پاک می‌گویند، ما کاهش قیمت نهاده را داریم؛ در بحث ذرت حداقل ۲۵۰۰ تومان تا سه هزار تومان..
ذرت کاهش قیمت دارد، سویا روی همان قیمت مصوب دارد انجام می‌شود، ولی قیمت تخم مرغ را من فقط خدمتتان بگویم از زمانی که قیمت ما اصلاح شده مثلاً مکمل دارو تقریباً نسبت به آن زمان سه برابر شده کرایه سه مرحله افزایش داشته حقوق و دستمزد دو مرحله افزایش داشته، افزایش سویا در سامانه بازارگاه سه مرحله بوده، افزایش هزینه‌های نگهداری و استهلاک همان بوده ما خدای ناکرده گران سازی نیست که بخواهیم بگوییم که محصولمان را می‌خواهیم گران یعنی بفروشیم نه ما یک قیمت تمام شده کف است به هیچ عنوان ما راضی به این نیستیم که بخواهیم خدای ناکرده محصولی را که داریم تولید می‌کنیم و می‌دانیم کالایی است که مردم باید استفاده بکنند و تمام شرایط کشور را هم درک می‌کنیم ما یک قیمت تمام شده کف قیمت را باید برای ما معین بکنند و تمام کالا‌ها هم شامل همین بوده ولی در تخم مرغ با توجه به مسئولیتی که ما داشتیم و افزایش تولیدی که ما داشتیم و صبر و لطفی که تولید کنندگان ما داشتند و دستوری که وزارت محترم جهاد کشاورزی داده بوده تا امروز ما این را یعنی با هر شرایطی بوده مهیا کرده‌ایم. 

سوال: یک سوال دیگر هم من بپرسم اینکه هدف گذاریتان برای تولید و صادرات امسال چقدر است؟ کاشانی: ببینید آقای آذری بقا تولید تخم مرغی کار‌های استراتژیک است، باید صادراتش و تنظیم بازار داخلش مکمل همدیگر باشند.    سوال:هدف گذاریتان چقدر است؟    کاشانی: هدف گذاری ما امسال ۱۵۰ هزار تن تا ۱۶۰ هزار تن از تولیدمون حداقل یک میلیون ۳۸۰ هزار تن تا ۴۰۰ هزار تن است ولی یکی از مؤلفه‌های مهمی که تنظیم بازار.    سوال:در صادرات چقدر؟    کاشانی: ۱۵۰ هزار تن تا ۱۶۰ هزار تن، ولی یکی از مولفه‌های مهم تنظیم بازار و استمرار تولید و پایداری تولید ما ۶۰ درصد از واحد‌های تولیدی ما در داخل کشور واحد‌های خرده مالکیتی هستند. ما نمی‌توانیم با توجه به اینکه واحد‌هایی را داریم در کشور که واقعاً هزینه تمام شده آنها کمتر است و قیمت را پایین نگه داشته‌اند باعث حذف آنها خواهد شد در گزارش خود شما قیمت ۴۲۵۰۰ تومان را دارد انجام می‌دهد ۱۵ هزار تومان زیر قیمت مصوب دو سال پیش ولی با دستور وزارت جهاد کشاورزی و با هماهنگی که انجام شده ما اقدام به خرید تخم مرغ برای صادرات در همین هفته انجام داده بودیم و صد در صد تولید کنندگان این را بدانند که تا پایان هفته ما قطعاً قیمت تخم مرغ را به یک قیمت متعادلی می‌رسانیم که از این زیانی که واقعاً کمرشکن است روزانه یعنی در ۴۵ روز گذشته از قیمت مصوب سال گذشته حدود ۴۵۰۰ میلیارد زیانی بوده که از صنعت ما متحمل شده ولی با دستوری که و با همکاری که با وزارت جهاد داریم امیدواریم تا آخر هفته خود اتحادیه و تنظیم بازار ورود می‌کند و قیمت را تقریباً متعادل می‌کند که تولید کنندگان هم این اطمینان خاطر را داشته باشند که از این شرایطی که بسیار سخت است خلاص شوند.    سوال: در این مورد هم توضیح می‌دهید آقای پیمان پاک؟    پیمان پاک:من عرض کردم ما دو مسیر داریم یکی بحث کاهش هزینه تولید که این اتفاق دارد می‌افتد در حوزه نهاده‌ها که بیش از ۷۰ درصد قیمت تمام شده مرغ و تخم مرغ در حوزه نهاده‌ها هست ما سه اتفاق افتاده یکی انحصار زدایی و افزایش تعداد بازیگران و ایجاد رقابت که عرض کردم خودش را نشان می‌دهد هم در حوزه خرید اعتباری و هم در حوزه کاهش قیمت و یکی تنوع مبادی بالاخره ببینید ما سال‌های سال از یک حوزه جغرافیایی مثل آمریکای لاتین تامین نهاده می‌کردیم امروز که ما خدمت شما هستیم از ۵ تا ۶ نقطه دارد این تامین صورت می‌گیرد.    سوال: یعنی شما فکر می‌کنید الان این قیمتی که در بازار است متعادل است و نیازی به؟    پیمان پاک: در حوزه نهاده‌ها قیمت خوبی است که قابل کاهش است این کمک می‌کند به تولید در حوزه تخم مرغ آن قیمت مصوب که ما داریم ما با کمک و هماهنگی که با خود به عبارتی اتحادیه‌ها داریم تلاش می‌کنیم آن قیمت به قیمت آن قیمت مصوب نزدیک شود همانطور که شما اشاره کردید.    سوال: یعنی نرخ مصوب تغییر نکند؟    پیمان پاک: قیمت مصوبمان پنجاه و هفت تومان حالا یک بخشی را عرض کردم یک بخشی از محل صادرات و سودی که از محل صادرات حاصل می‌شود جبران می‌شود یک بخشی حالا باید با همان خرید تضمینی و همراهی که ما داریم با مجموعه تشکل‌ها این اتفاق بیفتد.    سوال: و کاهش قیمت نهاده‌ها؟    پیمان پاک: بله و کاهش قیمت نهاده‌ها که انشاالله ما در زمینه کنجله سویا هم به زودی با همان اتفاقاتی که رقم خورده و برنامه‌ریزی که وزارت جهاد دارد هم شاهد کاهش قیمت کنجاله هستیم و هم همان بحث به عبارتی مدت‌دار عرضه کردن و آن تنوع و رقابت در حوزه کنجاله سویا.    سوال: در خصوص مرغ هم همین الگو باید پیاده شود درست است؟    پیمان پاک: در خصوص مرغ هم همین است وقتی که ما نهاده را در اختیار مرغدار قرار می‌دهیم وقتی خیال مرغ‌دار راحت است که ما امروز که خدمت شما هستیم تا شش ماه آینده نهاده داریم افزایش تولید صورت می‌گیرد این افزایش تولید حالا در دو قالب است ببینید ما در حوزه تخم مرغ تقریباً زنجیره‌هایمان زنجیره‌های بالغی هستند با کمک زنجیره‌های تامین داریم کنترل می‌کنیم در زمینه مرغ سهم زنجیره‌های ما پایین است که من بار‌ها در این برنامه عرض کردم ما داریم تلاش می‌کنیم که سهم زنجیره‌ها را افزایش بدهیم.    سوال: یک گزارش ببینیم در این خصوص باز برمی‌گردیم در این باره بیشتر صحبت می‌کنیم.  پخش گزارش    سوال: از برنامه ۲۰ هزار تنی برای صادرات صحبت کردید؟    پیمان پاک: دقیقاً ما الان دو اقدام را در زمینه مرغ انجام داده‌ایم یک اقدام بزرگ اینکه بخش عمده‌ای از ذخایرمان را داریم از طریق داخل تامین می‌کنیم یعنی ما دیگر واردات نداریم کار بزرگی که در دولت انجام شد ارز مرغ رفت روی ارز تالار دوم یعنی ما امسال به واردات مرغ منجمد و مرغ منجمد ارز ترجیحی نمی‌دهیم، پس ما برنامه داریم ذخایر استراتژیکمان از مرغ داخلی تامین کنیم، نکته دیگر اینکه ما اگر مازاد ذخایر داشتیم که الان تا ۶۰ هزار تن ما ذخیره سازی داریم این را انشاالله به ۸۰ هزار تن می‌خواهیم برسانیم اگر مازاد داشته باشیم برنامه صادرات را به موازات خرید داخل تغییر می‌دهیم ما الان تقریباً حدود دو سه هزار تن برنامه‌ریزی کرده‌ایم امروز همانطور که عرض کردم خدمتتان آقای وزیر مجوز ۱۷ هزار تن اضافه صادرات را راه دادند با کمک خود تشکل‌ها یعنی هم اتحادیه مرغ و گوشتی زنجیره‌ها اینکه ما صادرات را بتوانیم در کشور‌های اطراف انجام بدهیم بازار صادراتی ایجاد کنیم.    سوال: مثل همین اتفاقی که در تخم مرغ افتاده؟    پیمان پاک: بله ما برنامه‌ای را داریم انشاالله که بتوانیم تولید مرغ را افزایش بدهیم و این ۱۵۰ میلیون جوجه ریزی را به طور مستمر ادامه بدهیم که هیچ وقت آن اتفاقات به هم ریختن بازار اتفاق نیفتد و این ۷ تا ۸ ماه تعادل و تنظیم بازاری که شما در بازار شاهدش هستید ادامه بدهیم و این استمرار داشته باشد. سوال: یک گزارش کوتاهی هم داریم در خصوص بازار گوشت گرم این گزارش را هم ببینیم و باز می‌گردیم خدمتتان.  پخش گزارش    سوال: در همین رابطه ارتباط ما برقرار است با آقای افشین دادرس مدیرعامل اتحادیه مرکزی دام سبک کشور سلام عرض می‌کنم خدمت شما شرایط به چه ترتیب است آقای دادرس یعنی بهبود پیدا کرده بحث عرضه گوشت گرم؟    دادرس: عرض کنم خدمتتان نسبت به ابتدای سال و روز‌های پایانی سال ۱۴۰۲ قیمت دام زنده کاهش پیدا کرده    سوال:چقدر بوده و چقدر شده؟    دادرس: از حدود ۳۰۰ تومان به حول و حوش ۲۶۰ تومان ۲۵۰ تومان در میادین دام البته عرض می‌کنم بر اساس رصدی که ما داریم هر روز از میادین دام متوسط قیمت را خدمتتان عرض کردم خوب الحمدالله بارش‌های خوبی را هم داشتیم شرایط مراتع خوب است بر اساس گزارشات سازمان هواشناسی میزان بارندگی که امسال داشتیم از سال گذشته خوب خیلی بهتر بوده و این نوید شرایط خوبی را در مراتع به تولید کنندگان می‌دهد که انشاالله امیدواریم با برنامه‌هایی هم که وزارت جهاد مخصوصاً در حوزه بازرگانی در حمایت از تولید پیاده می‌کنند انشاالله دورنمای خوبی برای تولید کننده ایجاد شود که دلگرم شود به تولید و بتواند تولید را در بازار مصرف عرضه کند.    سوال: ممنون از شما با شما خداحافظی می‌کنم. آقای پیمان پاک گفتید که در همین بهار این قیمت‌هایی که به عنوان قیمت ثبات ازش نام بردیم محقق می‌شود؟    پیمان پاک: بله بنده عرض کردم حالا با برنامه‌ریزی خوبی که سال گذشته شد ببینید سال گذشته در حوزه گوشت قرمز یک مقداری ما دچار مشکل بودیم، اما ما سعی کردیم دو تا اتفاق بیفتد یکی نهاده به اون اندازه مفید تامین شود جو را واقعاً با حجم سنگین دوستان ما عرضه کردند امسال هم ما برنامه‌ریزی داریم بیش از ۳ میلیون تن جو در کنار جو داخلی وارد کنیم و عرضه کنیم.    سوال: این در واقع ۴۹۰ تا ۵۰۰ هزار تومان که گفتید برای شقه گوسفندی همین بهار محقق می‌شود؟ پیمان پاک: این را حالا نتیجه‌اش را می‌بینید که واقعاً گوشت قیمت کاهشی داشتیم و این اتفاق می‌افتد زایش‌های خوبی را که اشاره کردیم سال گذشته بوده، اما یک نکته مهمی را من در پایان بحث می‌خواهم اشاره کنم ببینید تمام این نکاتی که شما فرمودید و اشاره کردند دوستان الان به نفع تولید کننده است سال‌های سال وارد کننده ما خر تولید کننده را گرفته بود اقعاً داشت برای تولید کننده شرایط تعیین می‌کرد می‌آمد وارد کننده ارز را می‌گرفت پول را می‌گرفت ۳ تا ۴ ماه بعد حالا نکته‌ام این است امروز جیغ وارد کننده درآمده وارد کننده تلاش می‌کند که دوباره شرایط را به همان شرایط نابسامان قبل برگرداند و ما انشاالله با کمک شما و سایر دوستان و عزمی که دولت سیزدهم دارد ما در حمایت از تولید کننده انشاالله همین مسیر بازرگانی را ادامه خواهیم داد.  سوال:در خصوص حبوبات و شکر هم یک دقیقه ما فرصت داریم من این سوال را از خدمتتون بپرسم این بحث ارزش افزوده یک درصدی که گفتند شد ۱۰ درصد الان دوباره گفته می‌شود که بازگشته به این یک درصد و اعمال نمی‌شود و مشکلاتی وجود دارد قیمتش در واقع دچار نوساناتی شده در بازار برای این چه فکری شده؟    پیمان پاک: ببینید برنامه‌ریزی که ما داریم در کنار حمایت از تولید داخل این است که ما حجم قابل توجهی از هم حبوبات و هم شکر را وارد کرده‌ایم الان تقریباً ۳ تا ۴ کشتی شکر پهلوگیری کرده‌اند کمبودی وجود ندارد مسئله ارزش افزوده بود که دوستان ما در سازمان برنامه بخشی را اصلاح کردند انشاالله بخش دیگرش را هم ما تلاش داریم در دولت مصوب کنیم که اصلاح شود.    سوال:که همان یک درصد بشود؟    پیمان پاک: ببینید ما داریم تلاش می‌کنیم حالا بحث ارزش افزوده واردات یک درصد شده بحث تولید داخل را هم داریم برنامه‌ریزی می‌کنیم در زمینه حبوبات ما یک افزایش ۷۰ درصدی قیمت جهانی داشتیم که از ۱۱۰۰ دلار رفته هر تنی ۱۷۰۰ دلار میانگین این هم الحمدالله هم با عرضه زیاد و هم تولید داخل و هم دورنمایی که دارد بازار جهانی هم رو به کاهش هست انشاالله قیمت حبوبات هم اصلاح می‌شود و ما یک دورنمای خوبی را انشاالله به به زودی در زمین حبوبات خواهیم داشت.    سوال: تا کی؟    پیمان پاک: حالا فصل برداشت انشالله از خرداد ماه شروع می‌شود در حوزه جهانی ما کاهش داریم در کنار آن تامین ارز خوبی که بانک مرکزی کرده ما با عرضه فراوان و وفور کالا انشالله این قیمت در حبوبات هم تثبیت می‌کنیم.    سوال: ارزش افزوده کی حل می‌شود؟    پیمان پاک: ارزش افزوده که یک درصد شده در زمینه حبوبات ولی در زمینه شکر همچنان به عبارتی شکر داخلی ۱۰ درصد است ولی وارداتی یک درصد شده.   

دیگر خبرها

  • میزبانی سلماس از جشنواره بین المللی شعر رضوی ترکی
  • تنظیم بازار و جهش تولید با مشارکت تشکل ها
  • آموزش روز پنجم، مرغ خامه‌ای
  • کوراش کار نهاوندی صاحب مدرک مربیگری درجه B جهانی شد
  • ژست سیگار به دستِ سحر دولتشاهی در کنار پیمان معادی در پشت صحنه افعی
  • آزمون‌های ارزیابی و اعطای مدرک تخصصی به حافظان قرآن در گراش
  • نکونام قهرمانی استقلال را قطعی کرد (ویدیو)
  • پیام رییس دانشگاه علوم پزشکی مشهد به مناسبت روز جهانی ماما
  • بوسه همسر ستاره استقلال بر دستان او + عکس
  • پوشش متفاوت لیلا بلوکات در یک مراسم رسمی (عکس)